Aperitiu: Xarrup de Crema de xampinyons amb pernil

INGREDIENTS:

8 persones, 35 minuts

–  250 gr. De xampinyons a làmines.
–  150 ml de caldo d’au.
– 1 yema d’ou
– 1 cabeça d’all
4 cullerades de farina
4 cullerades de nata liquida
2 talls de pernil del bo
25 gr. De mantega
½ llimona
Oli d’oliva
Pebre i Sal

Tallar el pernil i saltejar-lo amb oli en una paella fins que estigui cruixent. Netejar els xampinyons, i  eixugar-los.  Posar-hi unes gotes de suc de llimona. Ofegar-los deu minuts en una cassola amb un allet i la mantega. Posar sal i pebre i reservar.

Escalfar un raig d’oli en una paella i torrar la farina 5 minut, removent amb una cullera de fusta, fins que agafi color.

Afegir el caldo, sal i pebre i barrejar amb unes brilles manuals. Coure durant 10 minuts, a foc lent i sense deixar de remoure, fins que s’espessi.

Afegir els xampinyons, barrejar-los i prosseguir la cocció durant 5 minuts més, a foc molt lent. Retirar-los, incorporar la yema i triturar fins a obtenir una crema fina i homogènia.

Repartir-la en vasos de xarrup i posar a sobre el pernil. Regar amb un fil de nata i servir de seguida.

Crema-xampinyons-2Crema-xampinyons-1  crema-xampinyons-3

Anuncis

Un pensament sobre “Aperitiu: Xarrup de Crema de xampinyons amb pernil

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s