Mongetes filaires amb cloïsses

Aquesta la dedico a la meva mare! Aquí vas triunfar! Estava boníssim i mira que no soc gaire amant de les seques!!

El fesols o mongetes seques, com la resta de llegums, és un aliment que conté principalment hidrats de carboni complexos, que ens aporten energia de llarga durada i que a més tenen un efecte saciant.

Com qualsevol altre llegum, aporta una quantitat important de proteïnes, tot i que són d’un valor biològic inferior perquè els manquen alguns dels aminoàcids essencials.  Es tracta d’un llegum molt ric en minerals com el potassi, el ferro –un gran aliat en casos d’anèmia, doncs– i el magnesi.

MONGETES AMB CLOÏSES:

Ingredients: (per a 6 persones)

– 1 kg. de mongetes filaires cuites i el seu suc de la cocció.

– Cloïsses (unes 30 unitats).

– Oli, sal i pebre

– 3 cabeces d’all i un ram de julivert fresc.

– 1/2 vas de vi blanc.

PROCEDIMENT:

Posem les cloïsses en un vol amb aigua i sal perquè treguin tota la sorra uns vint minuts.

Mentre, posem en una cassola un bon raig d’oli generós amb les cabeces d’all pelades i el julivert. Deixem que s’enrosseixin una mica. Després i posem les cloïsses, i veurem que amb l’escalfor es van obrint i tirem el vas de vi blanc. Seguidament, un cop la majoria de les cloïsses son obertes, afegim les mongetes i el seu suc. Sal i pebre i ho deixem coure tres o quatre minuts. Llest per servir calent a taula!

filairesicloises.jpg

mongetes

Anuncis

Un pensament sobre “Mongetes filaires amb cloïsses

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s