Setmana de la Castanyada! Avui… Els bolets.

Bolets

Els BOLETS tenen proporcions semblants a les verdures, perquè el 90% dels bolets, de la família dels fongs, és aigua. “Precisament per això és un aliment que es fa malbé tan ràpidament”.
Per a les dietes d’aprimament, és un aliment ideal, però no ho és per a les persones amb problemes renals i amb gota. Ara bé, per a les embarassades, per a les criatures i per als adolescents, és un aliment molt recomanable perquè aporta ergosterol, que és un precursor de la vitamina D. I la vitamina D és important “perquè ens ajuda a absorbir el calci, que va bé per als ossos.

A l’hora de menjar-los, com a guarnició d’amanides, de plats de pasta o de llegums són ideals

A més, si no volem augmentar l’energia que ens aporten els bolets durant la cocció és més recomanable cuinar-los a la planxa, al forn, bullits o al vapor.

Un parell de receptes…

Canelons farcits de rovellons i albergínia

Font: Ben Remenat

Ingredients:

  • 400 grs de rovellons
  • 2 albergínies de mida mitjana
  • 1 ceba grossa
  • Plaques de canelons
  • Beixamel
  • Formatge ratllat
  • Sal
  • Pebre
  • Oli

Elaboració:

Talleu a dauets petits les albergínies i poseu-les en una escorredora, tireu un grapadet de sal per a soltin el suc, que és el que fa que les albergínies siguin amargues. Deixeu-les reposar durant ben bé 1 hora. Passat aquests temps, passeu-les pel raig d’aigua i deixeu escórrer.

Trinxeu una ceba i poseu-la a coure en una paella amb una mica d’oli. Mentrestant, netegeu i talleu a trocets els rovellons. Quan la ceba sigui cuita, afegiu els rovellons a la paella, deixeu saltar durant un parell de minuts i afegiu les albergínies. Deixeu que es vagi coent tot junt.

Mentrestant, prepareu una beixamel més aviat lleugera. Quan els rovellons i les albergínies siguin cuites, afegiu un cullerot de beixamel a la paella, remeneu i deixeu coure durant un parell de minuts. Rectifiqueu de sal i pebre. Poseu la farsa en una safata i deixeu refredar.

PLAQUES DE REMULL: Posar les plaques en remull durant 20 minuts en aigua calenta.

PLAQUES DE BULLIR: Poseu una olla al foc amb aigua i quan arranqui el bull tireu un grapat de sal i un xorret (poc) d’oli. Tireu les plaques de canelons, no les bulliu totes de cop perquè s’enganxaran. Un cop passat el temps de cocció indicat pel fabricant,escorreu les plaques i deixeu-les eixugar damunt d’un drap net.

Farciu cada placa amb la massa i aneu posant els canelons en una safata que pugui anar al forn; prèviament l’haureu untant amb una mica d’oli per a que els canelons no s’enganxin.

Cobriu amb la resta de la beixamel i poseu a sobre una mica de formatge ratllat, en el nostre cas hem utilitzat emmental.

Escalfeu el forn a 180º i quan sigui calent, poseu la safata amb els canelons i deixeu coure durant uns 8 minuts. Poseu el grill i deixeu que es gratinen durant 2 o 3 minuts, ja dependrà de la potència del vostre forn. I a punt per a servir.

Canalons de bolets Canalons de bolets

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s