Setmana de la Castanyada!! Avui Carbassa…

Aquests dies que la plaga de Halloween ens envolta i que les carbasses s’han fet omnipresents, fóra bo parlar d’aquesta cucurbitàcia i descobrir-ne les seves propietats, més enllà de fer  de decoració efímera durant una setmana l’any.

 La carbassa és una verdura dolça, plena de minerals i vitamines i amb unes propietats terapèutiques molt interessants.

 PROPIETATS NUTRICIONALS

La carbassa conté un 90% d’aigua, molt poques caloriES si hidrats de carboni i molta fibra. Conté moltes vitamines A i C, i quantitats elevades de vitamines E, B1, B2, B3 i B6. És rica en potassi, calci, magnesi, ferro, cobalt, bor i zinc. També conté folats, betacarotens –responsables del seu color taronja— i diversos àcids, i alguns aminoàcids.

Bombò de preliné

Bombò de preliné

Puré de carbassa:

Ingredients:

1 carbassa d’uns 500 gr pelada i sense llavors

2 escalunyes

80 gr de mantega

sal i pebre blanc

Elaboració:

Posarem a sofregir amb la mantega amb l’escalunya picada. Quan sigui cuita hi tirarem la carbassa tallada a daus.

Ho remenarem bé, hi afegirem sal i pebre blanc i ho cobrirem amb aigua calenta per anar bé, ja que així ens bullirà de seguida i no ens perdrà color.

Quan sigui cuit, retirarem part de l’aigua si cal i ho triturarem. Arreclarem de sal i pebre blanc i ja estarà.

Calabaza

Sopa de calabaza

Carbassa

Carbassa, Calabaza, pumpkin, Crema, Soup

Crema de carbassa

Xips de carbassa:

Ingredients

1 carbassa violí

Oli d’oliva

Elaboració

Pelarem la carbassa i n’aprofitarem la part del ”coll”. La resta la podem guardar per fer-ne puré o una crema. La

tallarem amb una màquina o una mandolina. Posarem al foc un cassó amb oli i quan sigui calent però que no

fumegi afegirem les làmines separades. Remenarem perquè no s’enganxin i esperarem que siguin fregides. Les  escorrerem bé i les posarem sobre paper absorbent. Podem salar-les una mica i les conservarem en un lloc sec.

xips de carbassa

xips de carbassa

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s