Souflé de carbassó

Més senzill impossible, és el títol que li donaria a aquest primer plat o aperitiu perquè en 10 minuts el tens fet. Això sí, l’has de fer antelació perquè es pren fred de la nevera.

Aquest fet, el fa ideal per aquells àpats que tens on has de servir vàries coses ja que aquest aperitiu el tens dins la nevera ja emplatat i tot i només l’has de treure, posar-li el pebre negre, el picatoste i portar-lo a taula. També lliga molt bé amb una gamba per sobre per exemple.
Té una textura finíssima i es nota que menges carabassó. Jo els vaig servir en envasos de vidre de iogurt i a més de bons queda molt bufona la seva presentació.

INGREDIENTS: (Surten uns 6 gotets)

– 400 ml. llet sencera
– 100 ml. nata líquida
– 1 carbassó petit (d’aproximadament uns 150 grams)
– 1 sobre cuallada Royal
– 1 pessic de sal

PREPARACIÓ:

– Netejar molt bé el carbassó ja que no el pelarem i posar-lo a coure al vapor (jo el vaig fer al microones a l’estotx Lekué i en dos minuts ja el tenia fet.
– Triturar el carbassó cuit amb la nata líquida.
– Posar a coure la meitat de la llet a foc lent.
– Dissoldre en la meitat de la llet que no tenim al foc el sobre de cuallada fins que no quedin grumolls.
– Quan estigui a punt de bullir la llet que tenim al foc, afegir-li les altres dues barreges: la de la nata líquida + carbassó i la de la llet + cuallada i posar una miqueta de sal.
– Remenar molt bé uns segons fora del foc fins que s’integri tot i tornar a portar al foc i esperar fins que torni a bullir sense deixar de remenar.
– Un cop torni a bullir retirar del foc i servir immediatament als gots.
– Reservar fins que estigui a temperatura ambient i després conservar a la nevera fins el moment de servir.
– Abans de servir a taula, afegir pebre negre molta i un picatoste a cada got.

Espero que us hagi agradat.

soufle1.jpg soufle2.jpg soufle3.jpg

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s