Macarrons de l’àvia Rosa

Fa dies que penso que en memòria de l’àvia faria aquests post.
Records, molts records, de tota la cosinada que primer un vespre anàvem a sopar a casa seva i més endavant els Divendres anàvem a dinar a casa seva… magnífics i insuperables macarrons.

Ingredients:

– 1 ceba grossa picada

– Tomàquet triturat (un pot mitjà)

– Farina, 1 cullerada sopera

– Mantega, 1 cullerada sopera

– 1/2 vas de llet

– Macarrons, 1 paquet de 1/2 kg.

penne rigate macarrons

– Formatge ratllat

PREPARACIÓ:

El secret dels macarrons està en el sofregit. Primer es sofregeix molt bé la ceba, que no es cremi però que estigui ben feta. després s’hi posa la carn picada i es deixa fer una mica més. Aleshores hi afegim el tomàquet triturat, amb una culleredeta de sucre, per treure’n l’acidesa. Cal deixar-ho fer molta estona, a foc lent, fins que el tomàquet s’enganxi a la paella.

macarrons macarrons

S’egeix la farina es remena bé tot fent que es cogui, perquè no es noti el gust de farina crua. S’hi aboca la llet i es lliga tot bé, deixant espessir la barreja. Ja amb el foc apagat, hi afegim una cullerada de mantega tot remenent, que li donarà el toc final.

Bullim la pasta seguint les indicacions del fabricant i la barregem amb el sofregit. S’aboca a una safata i es cobreix amb formatge ratllat de la mena que més us agradi. (emmental, parmesà, cadí…) Es posa al forn a gratinar!!!macarrons macarrons

 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s