Maduixots de Primavera!

Una combinació espectacular: el flam de formatge el qual ja varem publicar la recepte la setmana passada (clica aquí) amb uns bons maduixots amb sucre i unes gotetes de vinagre i una mica de xocolata negra rallada per sobre.

Culinàriament, la maduixa i els maduixots són fruites que permet moltíssimes possibilitats de preparació. Es poden consumir fresques, soles o amb sucre, sucre i vinagre, suc de taronja, nata, amb cereals, iogurt  o altres fruites.  També es poden preparar cuinades per a elaborar gelats, melmelades i multituds de preparacions de pastisseria, com a ingredients en amanides i en multitud de postres com per exemple banyades en xocolata negra fosa.

No té paraules!

maduixa

fresons i flam de formatge

fresons i flam de formatge

8 coses que no sabies de les maduixes i els maduixots:

  1. El maduixot es va obtenir a Bretanya, França, el 1740 a través del creuament de Fragaria virginiana, una maduixera silvestre d’Amèrica del Nord , notable pel seu sabor,amb Fragaria chiloensis de Xile i Argentina.
  2. Són fruites que aporten poques calories (unes 35 per cada 100 g de fruita) degut a que el seu component més abundant és l’aigua.
  3. Destaca el seu aport de fibra soluble, que millora el trànsit intestinal i ajuda en casos d’estrenyiment.
  4. Destaca també el gran contingut en vitamina C, de propietats antioxidants, i de beta carotè.
  5. Les maduixeres floreixen des de finals de l’hivern fins a principis de l’estiu, de manera que els fruits maduren durant tota la primavera.
  6. Les maduixes i maduixots desprenen un perfum inconfusible quan es troben en el seu punt òptim de consum.
  7. El seu color vermellós és degut a la presència d’uns pigments vegetals anomenats antocians, que també són responsables de les seves propietats antioxidants.
  8. Afegir cinc maduixes al gaspatxo proporciona a aquesta recepta un sabor i un gust excel•lent.
Anuncis

Un pensament sobre “Maduixots de Primavera!

  1. Retroenllaç: Maduixot sucat… | M'agrada com queda

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s